Nummers haken

Wil je ook van die kleurrijke nummers haken? Ze zijn ongeveer 2 centimeter lang en breed. Hieronder vind je de patroontjes. leuk als versiering, sleutelhanger of gewoon om net als mij af te tellen voor iets speciaals. Heel simpel te maken dus beginners kunnen dit patroontje ook zeker proberen. Wanneer je na de eerste 3 rijen je vingers tegen het haakwerk aanhoudt in plaats van erin, is het gemakkelijker haken. Succes!

Wat heb je nodig:

Patroon nummers 1, 2 en 3

Begin voor alle letters met een magische lus van 6 steken.

Nummers 1

Haak voor nummer 1, 6 vaste dertien keer. Neem een stukje ijzerdraad en vouw eventueel de uiteindes om ( hierdoor kan het ijzerdraad niet door het garen heen prikken). Neem een stompe naald en hecht het cijfer af.

Nummers 2

Nummer 2 haak je op dezelfde manier als nummer 1, alleen haak je 22 rijen. Neem vervolgens een stukje ijzerdraad en buig de 2 in de gewenste vorm. Werk vervolgens het uiteinde netjes af.

TIP: wanneer je de 2 omdraait heb je natuurlijk een leuke vorm voor een 5!

Nummers 3

Ook voor nummer 3 haak je 22 rijen van 6 vaste. Ook hier een stukje ijzerdraad inzetten en in de gewenste vorm buigen. Knip de draad door en hecht af.

Heel veel plezier met het haken van deze cijfers. Heb je ze gemaakt? Tag me dan @vaemkes op Instagram of Facebook. Dan zie ik ook dat je ze hebt gemaakt en deel ik ze in mijn verhaal!

Groetjes,

Diana