Strikjes maken

Wie houdt er nu niet van strikjes? Ik vind ze altijd super vrolijk en ze maken van iets heel gewoons vaak iets heel speciaals. Deze strikjes kun je zelf maken door een koordje te punniken van ongeveer 12cm lang. Langer of korter gaat ook maar daar wordt het strikje minder mooi van, vind ik zelf.

Heb je je koordje gepunnikt? Dan volgt hieronder een stappenplan om je strikje te maken. Veel plezier!

Tutorial strikjes maken

Vouw je koord dubbel zoals in foto 1. Leg vervolgens de bovenkant halverwege je dubbelgevouwen koordje. Je krijgt nu een vorm die lijkt op foto 2. Zorg dat de lusjes ongeveer even groot zijn. Neem een stuk draad (in dezelfde kleur) en zet de lussen vast op het midden van het strikje. Foto 3 laat zien hoe het er ongeveer uit moet zien. Laat de voor en achterkant van de draad ongeveer even lang, dit maakt het allemaal wat gemakkelijker. Leg nu de draad naar boven zoals op foto 4. Wikkel beide draden om het middelste van je strikje, je hoeft in principe de lussen niet mee te nemen wanneer je de draad eromheen wikkelt. Herhaal dit totdat je een gewenste dikte hebt die overeenkomt met de dikte van je strikje. Zet de draden vast met een knoopje en werk de draden weg. Voilá je strikje is klaar.

Voeg je strikje toe aan een cadeautje of maak een hele slinger. Ik raad dan wel aan om de lussen van de strikjes groter te maken en dus je koordje ongeveer 25cm lang te maken. Deel je het eindresultaat met me via social media? Tag me dan door @vaemkes toe te voegen aan je bericht of foto. Vind ik harstikke leuk om te zien.

Alle tutorials vind je hier: Tutorials.

Groetjes, Diana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *